Thuisblijvers

Niet iedereen gaat naar kerstevenementen of naar kerstmarkten tijdens de kerstperiode. Dit simpelweg omdat ze er geen tijd, geen geld of geen zin in hebben. Deze mensen blijven vaak thuis zodat ze meer tijd met hun vrienden en familie door kunnen brengen. Om deze tijd leuk door te brengen wordt er vaak met het hele gezin van een lekkere en bijzondere maaltijd gegeten en hierna wordt de avond met gezelschapsspellen verder doorgebracht.

Het diner

Eén van de belangrijkste onderdelen van de kerstdagen is het diner. Dit diner kan op veel diverse manieren plaatsvinden. Zo kan er gekozen worden om zelf te koken. Dit heeft als nadeel wel dat 1 of 2 personen een gedeelte van de dag bezig zijn in de keuken. Daarom kan er ook gekozen worden om te gourmetten of om te fonduen, dit heeft als voordeel dat iedereen zijn eigen eten maakt en dus ook datgene kan maken wat hij/zij lekker vindt.

Gezelschapsspellen

Het eten is erg belangrijk tijdens kerst, maar het gaat vooral om de gezelligheid en de sociale contacten tijdens de kerstdagen. Daarom kan er gekozen worden om samen met het hele gezin of de hele vriendengroep een gezamenlijke activiteit te gaan doen. Dit kunnen bijvoorbeeld gezelschapsspellen zijn. Er zijn speciale spellen gemaakt voor de kerst, maar het kan ook leuk zijn om een ander spel te spelen, zolang er maar meerdere spelers aan deel kunnen nemen. Er zijn ook nog andere activiteiten die je met een groep kunt doen. Je zou bijvoorbeeld met z'n allen een leuke kerstfilm kunnen kijken. Ook is het leuk als er samen (kerst)liedjes worden gezongen. Zo kun je met z'n allen zorgen voor een leuke avond thuis.