Kerstmarkten in binnen- en buitenland

Kerstmarkten in Nederland zijn de afgelopen jaren een stuk populairder geworden. De kerstmarkten worden steeds groter en origineler. Bij een originele kerstmarkt valt te denken aan de ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg. Niet alleen Nederlanders gaan vaker naar de Nederlandse kerstmarkten, maar ook buitenlanders komen steeds vaker de kerstmarkten in Nederland bewonderen. De bezoekersaantallen op sommige kerstmarkten zijn dus ook behoorlijk hoog. Nederlanders gaan niet alleen naar de kerstmarkten in eigen land, maar ook veelal naar de markten in België en Duitsland.

Kerstmarkt in België

De kerstmarkten in België zijn voor Nederlanders makkelijk te bereiken en soms zelfs nog dichterbij dan een grote kerstmarkt in Nederland. Vandaar dat er op deze markten veel Nederlanders te vinden zijn. De mooiste kerstmarkten van België zijn in de grote steden te vinden. Zo valt er te denken aan de meest originele kerstmarkt in Brussel of aan de grootste van België in Luik. Deze kerstmarkten trekken heel veel bezoekersaantallen en zijn dus ook jaarlijks terugkerende evenementen.

Kerstmarkt in Duitsland

De mooiste en bekendste kerstmarkten staan toch wel in Duitsland. Er worden tijdens de kerstperiode namelijk 3000 verschillende kerstmarkten georganiseerd in Duitsland. Veel aspecten van een kerstmarkt zijn dan ook uit Duitsland afkomstig, zoals de Glühwein. Deze drank is ook op veel Nederlandse kerstmarkten te vinden. Niet alleen de grote kerstmarkten in Duitsland zijn leuk om een keer te zien, maar ook de kleinere kerstmarkten zijn zeker een bezoekje waard. Mocht je de mooiste kerstmarkten in Nederland al eens gezien hebben, dan is er dus nog genoeg in Duitsland om te bewonderen.